joi, 15 decembrie 2011

Scrisoare deschisa catre Presedintele Romaniei si catre ministrul Apararii


Domnule Presedinte al Romaniei,
Domnule ministru al Apararii,

Va atrag atentia ca duceti in derizoriu onoarea militara, onoarea gradelor militare, prin avansare in grad superior,  fara motive temeinice, a mai multor cetateni civili.
Exemplific avansarea de la grad din corpul gradatilor direct la grad de ofiter in grad superior – primarul sectorului 2 Bucuresti, si ulterior, la grad de general si avansarea in grade succesive de general a ministrului apararii.
1.     In nici-o lege nu se prevede dreptul persoanelor civile de a primi grade militare. Chiar daca ati incerca sa ne spuneti ca sunt militari in rezerva, nu aveti dreptul sa afirmati asa ceva deoarece ati desfiintat pensiile militare si deci si calitatea de pensionar militar, militar in rezerva.
2.     Dumnevoastra, prin politica invrajbirii nationale, ati scuipat peste gradele militare ale militarilor profesionisti, de cariera, care au indurat privatiunile serviciului militar, ei si familiile lor, care au contribuit la asigurarea securitatii nationale cu munca, sanatatea si libertatea lor, trecand cu vederea intreaga legislatie si ordine militara, intreband cu dispret ce acte de vitejie au facut de au fost avansati in grad.
3.     Domnilor presedinte si ministru, care luati salarii din taxele si impozitele platite de noi, pentru a asigura aplicarea corecta a legilor, a asigura securitatea nationala, care sunteti  obligati sa aparati onoarea militara, de ce  va bateti joc si avansati cu nonsalanta persoane civile, fara sa aiba merite in serviciul militar? Ce grade in rezerva acordati, pentru ce rezerva, ca ati desfiintat sistemul de unitati militare in rezerva, prin trecerea tuturor militarilor din rezerva si retragere in sistem de asistati sociali.
4.     Ne dispretuiti si ne dezonorati pentru ca suntem militari de profesie, dar nu-i intrebati pe cei avansati de ce vor grade militare daca nu le-a placut serviciul militar. Adica dumnealor, avansatii peste rand, la apelul de seara sau cum mai vreti sa le ziceti, stateau langa sotiile lor, langa copii lor, lucrau cate 8 ore pe zi, nu aveau drepturi si libertati interzise, se protejeau impotriva intemperiilor si a tututror vicisitudinilor  suportate de militari si spuneau fara interes “uite mama trec soldatii” neacceptand sa se implice in meseria de militar de cariera si acum vor grade militare si nu orice grade, ci de ofiter in grad superior si de general.
5.     Va solicit ca in calitatea de comandant suprem al fortelor armate si presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii  sa repuneti legea si onoarea militara in drepturile sale istorice, prin retragerea tuturor gradelor militare acordate cetatenilor civili, pe care puteti sa-i recompensati prin orice alte mijloace!
     
Domnilor presedinti ai Asociatiei de Cadre militare in rezerva si retragere, de ce acceptati aceasta dezonoare si tradati principiile carierei de militar? Acceptati gratis aceste incalcari grosoloane ale onoarei militare?

General in rezerva (care nu poate ceda dreptul de proprietate personala de ofiter, chiar si in rezerva)
                    Petre Vasilescu – elev, locotenent, locotenent major, capitan, maior, locotenent colonel, colonel, general cu o stea, genera cu doua stele, comandant de pluton, comandant de companie, ofiter cu operatiile, sef de stat major de unitate independenta, sef cercetare de comandament, ofiter cu operatiile in M.I, sef compartiment operatii, sef serviciu operatii, sef Directie Operatii Analiza si Sinteza in M.I., director adjunct Directia Speciala la Guvernul Romaniei, consilier pentru ordine publica la Presedintia Romaniei.

6 comentarii:

  1. Acesti generali svansati peste noapte precum cel de la sectorul 2 s-a evidentiat cu fasolea cu cirnati oferita unui popor pe cale de a fi imbecilizat zi de zi de acesti sarlatani pupincuristi politici.
    Acestia reprezinta profunda rusine pentru demnitatea si onoarea de militar si chiar pentru poporul roman care a mai ramas inca decent si constient si nu se inbecilizeaza la fasole cu cirnati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dl.general adevarat, invatati-i si pe ceilalti generali de la armata de rezerva sa lupte pentru tagma lor , ca acestia nu reactioneaza decat daca primesc ordine de le societatea civila , care-i umileste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tocmai acesta este scopul - ca anumite valori/titluri/grade sa devina banale, sa nu mai fie respectate de nimeni. Ca exemplu vedeti sutele de mii de "doctori" in stiinte diverse, titluri obtinute pe bani ori obedienta... Acum "doctor" (chiar in stiinte militare) este orice tuta portocalie ori gainar cu bacalaureatul cumparat la 25 ani... Sau "ministru" - cine erau odinioara ministri si cine sunt astazi? Ori "presedinte al Camerei Deputatilor"? Traim intr-o lume a non-valorii unde orice a fost odinioara respectat acum este batjocorit!

    RăspundețiȘtergere
  4. corect ce spune pat ! dar mai este o chestiune de onoare si demnitate care NU ARDE inca : Domnilor ,daca acesti imbecili/impostori ,nu ne respecta si calca in picioare totul , NOI de ce nu raspundem la fel ? Sau ei respecta nonvalorile care i-au ales ? Trebuie imediat ales un LIDER adevarat ,patriot ,profesionist care sa coaguleze si sa conduca fortele ! ajunge cu vorbaria ! FAPTE !

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Victor, usurel, usurel... Ati uitat ca portocalii au toate parghiile statului in mana? Ei pot sa ne faca orice si este legal ca... imediat dau o lege si isi asuma boc raspunderea. Dar noi nu putem proceda decat legal, conform legilor facute de ei. Adica se schimba regulile in timpul meciului. Iar lider AVEM. Doar sa-l lasam sa-si faca treaba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Lyon, v-ati intrebat vreodata de ce un meci de fotbal are si arbitru, desi toti jucatorii stiu care sunt regulile jocului??? Daca nu, va raspund eu: pentru ca UNII le mai si incalca...
    Morala: degeaba joci tu cinstit si corect daca adversarul nu o face, iar in lipsa unui arbitru impartial, jocul merge intr-o singura directie...spre victoria mafiotilor.

    RăspundețiȘtergere

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.