Sa vedem acum ce mai spun “factorii” nostri de decizie! Saab contraataca cu o noua oferta Gripen!

Saab propune din nou avioane noi Gripen in loc de F-16 second hand: Linie de credit pe termen lung, offset si reinvestirea intregii sume in Romania
Saab propune din nou Romaniei achizitionarea de avioane noi Gripen, in locul aeronavelor F-16 second hand din Portugalia, afirmand ca guvernul suedez poate pune la dispozitie o linie de credit pe termen lung, urmand ca intreaga suma sa fie reinvestita in tara noastra, pe baza unui program de offset.
Saab recunoaste constrangerile financiare cu care se confrunta Romania in acest moment, cand trebuie sa isi inlocuiasca flota de avioane MiG 21, iar Suedia, prin intermediul FXM – Agentia Suedeza pentru Exporturile de Aparare si Securitate – si Saab doresc sa lucreze impreuna cu Romania pentru a identifica o solutie de avion modern cu noul avion Gripen”, afirma Richard Smith, director de marketing al Saab pentru Europa, intr-un comunicat de presa al companiei.
Acesta afirma ca “Saab se ofera sa investeasca in Romania printr-un program de offset industrial, precum si sa transfere tehnologie pentru modernizarea industriilor romanesti aerospatiala si de aparare”, sustinand ca in acest fel s-a crea “mii de locuri de munca specializate”.
Compania invoca din nou exemplul Cehiei, care a inlocuit in 2005 o flota de avioane Mig 21 cu aeronave Gripen, sau al Ungariei, care a facut acelasi lucru cu avioanele sale Mig 29.
Saab sustine ca in Ungaria au fost create “peste 6.000 de noi locuri de munca in diverse industrii care au beneficiat de investitii  prin programul de offset oferit in contrapartida”.
Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, anuntase initial, la sfarsitul lui septembrie, ca au fost identificate resurse bugetare pentru achizitia a 12 avioane F-16 la mana a doua din Portugalia. “Vom incepe sa platim de anul viitor, pana in 2016, cand vom beneficia de ele”, spunea el. Pretul propriu-zis al aparatelor se ridica la maximum 120 de milioane de dolari, iar diferenta de costuri de pana la 600 de milioane de dolari o reprezinta suportul logistic.
Ulterior, Corneliu Dobritoiu si-a nuantat declaratiile si a precizat nu se poate preciza deocamdata tipul de avion multirol care va fi achizitionat de Romania, acest lucru urmand a fi cunoscut in momentul in care va fi semnat contractul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.